پروتز سینه
عمل زیبایی پروتز سینه و ترویج این عمل در بین خانم ها
عمل زیبایی پروتز سینه یکی از شایع ترین روش های جراحی زیبایی در بانوان به شمار می آید. افرادی که از فرم سینه ها خود رضایت ندارند می توانند از پروتز سینه برای بزرگ کردن آن استفاده کنند. در واقع این روش باعث افزایش اعتماد به نفس خانم ها خواهد شد در نتیجه می توان این روش زیبایی را تاثیرگذارترین روش زیبایی معرفی کرد. بدون شک تمامی افراد می دانند که تنها راه بزرگ کردن و فرم دهی سریع به سینه استفاده از این عمل زیبایی می باشد. هیچ روشی همچون قرص، تزریق ژل برای افزایش حجم، استفاده از سوتین های برای فرم دهی راه دائمی برای بزرگ کردن سینه ها نمی باشد. نکته قابل توجه در این جراحی این است که با پروتز می توان تنها کوچک بودن سینه را رفع نمود و این روش هیچگونه تاثیری در رفع شل شدگی سینه ندارد. برای رفع افتادگی و شل شدن سینه ها افراد باید از روش لیفت سینه استفاده نمایند
دلایل کوچک شدن سینه
کوچک بودن سینه بانوان ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد از جمله :
- افزایش سن
- کاهش وزن نامناسب
- کشش جاذبه زمین
- بارداری و زایمان
- شیردهی
- موارد ارثی
- عدم تقارن سینه
پروتز سینه در چه سنی می توان انجام داد و مناسب چه افرادی است؟
این نکته را بدانید که همه افراد کاندید مناسب این جراحی نیستند. این جراحی را بانوانی که بافت سینه سالمی دارند می توانند بعد از سن ۱۸ سالگی انجام دهند. ولی به طور کلی افراد ذیل کاندید مناسبی برای این عمل زیبایی محسوب می شوند.
- طی رژیم غذایی وزن کم کرده
- بعد از شیردهی از فرم سینه خود احساس رضایت نداشته
- سینه هایشان با یکدیگر متقارن نمی باشد
- افرادی که دچار آنومالی های مادرزادی سینه بعد از جراحی های برداشتن سینه به علت سرطان سینه شده اند.
- کسانی که بعد از دوران شیردهی دچار افتادگی سینه شده اند.
- انواع مختلف پروتز پستان
- انواع مختلف پروتز سینه از نظر ماده پرکننده
ایمپلنت سینه از نظر ماده پرکننده دو نوع اصلی دارد. که در زیر به آن ها اشاره شده است:
پروتز سیلیکونی
این نوع از پروتز با ژل های سیلیکونی پر شده اند و بیشتر به بافت طبیعی سینه شباهت دارند. امروزه پروتز های سیلیکونی محبوبیت زیادی پیدا کرده است.
پروتز های سینه از نظر شکل معمولا به دو دسته تقسیم می شوند :
پروتز به شکل اشکی : افرادی که می خواهند پروتز سینه آن ها به شکل طبیعی باشد معمولا از این نوع پروتز استفاده می کنند.
پروتز به شکل گرد : افرادی خواستار این نوع از پروتز هستند که می خواهند سینه هایشان حجیم تر و بیشتر از حد نرمال برجسته بنظر برسد معمولا از این نوع پروتز استفاده می کنند.
پروتز سینه به شکل گرد از نظر میزان برجستگی ۳ نوع اصلی دارند:
پروتز با برجستگی زیاد (high Profile)
پروتز با برجستگی خیلی زیاد (Ultra high profile)
پروتز با برجستگی کم (Low profile)
نحوه انجام عمل زیبایی پروتز سینه
قبل از جراحی پروتز ، جراح باید موارد پزشکی را ارزیابی کند، در زمان مشاوره می توانید انتظارات خود را از جراحی بیان کنید. ممکن است پزشک مصرف برخی از داروهایی که خاصیت انعقاد خون دارد به مدت چند روز یا چند هفته قبل از جراحی متوقف نماید تا در حین جراحی و بعد از آن عارضه ای ایجاد نشود. این جراحی با بی هوشی عمومی انجام می گیرد جراح سعی می کند برای جایگذاری پروتز در بافت سینه برشی را زیر سینه، زیر بازو یا اطراف هاله نوک سینه ایجاد نماید. میزان برش ایجاد شده به نوع پروتز و سایز آن بستگی دارد. بعد از قرار گیری پروتز در بافت سینه محل برش بخیه زده می شود.
مرحله اول : بیهوشی
پیش از آغاز جراحی، داروهایی جهت حفظ آرامش بیمار تزریق می شوند که می تواند با بی هوشی و یا تزریق داخل وریدی باشد و پزشک بهترین گزینه را برای شما در نظر خواهد گرفت.
مرحله دوم : برش در سینه
برش ها در نواحی ایجاد می شوند که مشخص نباشند. انتخاب نوع و محل ایجاد برش بر عهده جراح می باشد.
مرحله سوم : قرار دادن پروتز سینه
بعد از ایجاد برش، پروتز زیر عضلات ماهیچه سینه ای بزرگ و یا پشت بافت سینه قرار داده خواهد شد.
مرحله چهارم : بخیه زدن برش ها
در پایان، برش ها در چند لایه بخیه و پوست نیز با بخیه و یا چسب جراحی بسته خواهد شد. بخیه ها به مرور زمان محو می شوند.
مرحله پنجم : مشاهده نتایج
نتایج عمل جراحی، بلافاصله بعد از جراحی احساس می شود.
مدت زمان انجام ایمپلنت سینه برای هر فرد چقدر است؟
این جراحی بین یک الی دو ساعت ممکن است طول بکشد .برای انجام پروتز سینه باتوجه به معایناتی که پزشک در وهله ی اول انجام داده است روشی متناسب با شرایط جسمی شما انتخاب می گردد و مدت زمان بیهوشی در این عمل می توند متفاوت باشد.
محل قرارگیری پروتز در جراحی
- زیر نسج سینه( زیر غدد سینه)
- زیرقسمتی از عضله سینه
- در تمام عضله سینه
بهترین مارک پروتز سينه کدام است؟
این سوال جر متداولترین سوالاتی می باشد که توسط مراجعه کننده مطرح می شود، به طور کلی انتخاب مارک با توجه به نظر پزشک انتخاب می شود. در مقاله بهترین مارک پروتز می توانید اطلاعات مناسب را کسب نمایید.
چه زمانی نیاز به ترمیم پروتز سینه است ؟
در صورتی که از پروتزهای دائمی استفاده شود و مراقبت های لازم به خوبی صورت گیرد الزامی برای ترمیم پروتز ، نمی باشد. اما ممکن است بعد از گذشت ۱۵ تا ۲۰ سال فرم و قوام پروتز های کمی تغییر پیدا کند که در صورت تمایل می توان ایمپلنت را تعویض کرد پارگی ایمپلنت بوجود آمدن انقباض کپسولی از شرایط می باشد که باید پروتز را تعویض کرد.
نکات و مراقبت های بعد از جراحی پروتز سینه
بعد از جراحی با استفاده از گاز ( پزشکی ) سینه شما پانسمان می شود.
بعد از جراحی باید استراحت کامل داشته باشید،
به هیچ عنوان نباید وسایل سنگین را بردارید .
بعد از جراحی پروتز سینه کارهای بسیار سبک انجام دهید و به آرامی راه بروید.
بعد از این جراحی باید سوتین مخصوص استفاده کنید.
توجه نمایید باید از بلند کردن اجسام سنگین و فعالیت های شدید بدنی تا ۱۰روز اول خودداری نمایید.
رانندگی بعد از جراحی بعد از گذشت یک هفته مجاز است.
ممکن است در اطراف ناحیه مورد نظر تورمی مشاهده شود که در طول زمان این تورم بهبود می یابد مصرف داروهای تجویز شده پزشک در کاهش این تورم و درد بعد از جراحی تاثیر گذار می باشد . به مرور زمان زخم های ایجاد شده از بین می رود .
مصرف مسکن برای برای کنترل درد ناشی از جراحی لازم است.
اگر بخیه جذبی نباشد حدود ده روز بعد از جراحی باید کشیده شود.
مراقبت های بعد از پروتز سینه
نکته های مهم در انتخاب روش های عمل زیبایی پروتز سینه
پروتزها نباید بزرگ انتخاب شوند، علیرغم اینکه بسیاری از بیماران خواهان استفاده از پروتزهای خیلی بزرگ می باشند اما عوارض این کار می تواند بسیار وخیم باشد زیرا پوست به اندازه کافی کشش ندارد تا پروتز در آنجا قرار بگیرد و ممکن است پس از مدتی فرد دچار عارضه می شود.
این بیرون زدگی ها به معنای این است که نمی توان یک پروتز بزرگ را داخل سینه کوچک جا داد زیرا پوست با میزان بیرون زدگی پروتز تطابق ندارد و بعد از مدتی به پروتز فشار وارد می کند.
آیا عمل زیبایی پروتز سینه عوارض دارد؟
عوارض پروتز بسیار نادر است اما شایع ترین عارضه آن جابجایی پروتز است که بعد از مدتی ممکن است اتفاق بیفتد که پزشک می تواند آن را دوباره به جای خود برگرداند. یکی دیگر از عوارض ایجاد انقباضات کپسولی است که معمولا بعد از یک سال ایجاد می شود به این صورت که بیمار بعد از جای گذاری پروتز احساس می کند بخشی از سینه دچار سفتی شده است و پس از لمس متوجه می شود قسمت هایی از سینه سفت شده است. در این موارد پروتز برداشته می شود و بعد از گذشت مدتی پزشک دوباره همان پروتز را می تواند جای گذاری کند.
پس از جراحی همانند سایر جراحی ها عوارض بیهوشی، عفونت محل زخم و خونریزی می تواند ایجاد شود اما احتمال بروز این عوارض پس از جراحی بسیار نادر است. ایجاد کپسول دور پروتز سینه و عفونت پروتز از عوارض احتمالی است که ممکن است بعد از جراحی پروتز ایجاد شود اما احتمال بروز این عوارض بسیار کم است.
اگر این جراحی توسط یک جراح پلاستیک ماهر صورت بگیرد می توان گفت هیچگونه عوارضی به دنبال نخواهد داشت . اما گاهی ممکن است بعد از جراحی بیمار دچار عفونت در قسمت برش خورده شود . برای رفع این مشکلات باید آنتی بیوتیک های تجویز شده توسط پزشک به خوبی مصرف شود .
در صورتی که پس از جراحی مراقبت های لازم به خوبی انجام نشود می تواند این جراحی عوارضی را به همراه داشته باشد ممکن است در اثر وارد شدن ضربه بسیار سنگین پروتز پاره شود که در نتیجه نیاز به عمل جراحی مجدد دارد همچنین در برخی موارد ممکن است انقباض کپسولی رخ دهد که در این صورت نیاز به جراحی مجدد می باشد که البته احتمال اتفاق این عارضه بسیار نادر می باشد.
شیردهی به نوزاد بعد از پروتز سینه
جراحی پروتز مانع از شیر دهی نمی شود؟
بسیاری از خانم ها که خواستار جراحی پروتز سینه می باشند معمولا این سوال را مطرح می کنند که آیا پس از پروتز امکان شیر دهی وجود دارد و پروتز مانع ازشیر دهی نمی شود که در پاسخ به این سوال دکتر موسویان فوق تخصص جراحی و یکی از بهترین جراحان پروتز می فرمایند به هیچ وجه این جراحی مانع از شیر دهی نمی شود زیرا پروتز سینه باعث مسدود شدن عروق شیردهی نخواهد شد.
مادرانی که تحت عمل جراحی پروتز قرار می گیرند به راحتی می توانند به فرزندان خود شیر بدهند. با بررسی های انجام شده ثابت شده که میزان سیلیکونی که از شیر ترشح می شود در خانم هایی که پروتز گذاشته اند و خانم هایی که پروتز نگذاشته اند یکسان است بنابراین خطری متوجه نوزاد نمی شود.
سوال دیگری که در این باره مطرح است این است که آیا در دوران بارداری یا شیردهی می توان جراحی را انجام داد ؟ حداقل باید ۶ ماه از پایان بارداری بگذرد و خانم هایی که شیردهی انجام می دهند باید ۶ ماه بعد از قطع شیردهی اقدام به جراحی پروتز سینه کنند.
ارتباط میان پروتز و سرطان
لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک یا BIA-ALCL سرطانی است که در بین بافت جای زخم درون سینه و خود پروتز سینه رشد می کند.
BIA-ALCL به طور فنی یک سرطان سینه قدیمی محسوب نمی شود ، بلکه در پزشکی به عنوان سرطان سیستم ایمنی تعریف می شود.
پزشکان اغلب این سرطان را با برداشتن پروتز و بافت جای زخم درمان می کنند.
بانوانی که چند سال است از یک پروتز سینه استفاده می کنند ، باید از خطر ابتلا به این سرطان اگاه باشند چرا که می توانند با انجام برخی کار ها در امان بمانند.
خانم هایی که پروتز دارند ، باید به طور مداوم معاینه شوند تا هر گونه ریسک ابتلا به سرطان در ان ها تشخیص داده شود.
اگر سرطان زود تشخیص داده شود اغلب می تواند با برداشتن پروتز و درمان بافت جای زخم رفع شود.
در برخی موارد نادر اگر سرطان به غدد لنفاوی سرایت کند ، متاسفانه می تواند کشنده باشد.
آیا ممکن است جراحی پروتز سینه باعث بروز بیماری خطرناک سرطان سینه شود ؟
تمامی پروتز هایی که مورد استفاده قرار می گیرد مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا FDA می باشد و هیچ گزارشی در رابطه با سرطان بعد از جراحی پروتز گزارش نشده است، بنابرین نگرانی در این رابطه نداشته باشید.
آیا در کنار جراحی پروتز سینه می توان همزمان جراحی لیفت سینه انجام داد؟
بله در صورتی که سینه های شما حالت افتاده و آویزان پیدا کرده است می توان همزمان با جراحی پروتز سینه عمل لیفت سینه را هم نیز انجام دهید و به فرم زیبایی در سینه های خود دستیابی نمایید.
آیا پروتز سینه احتمال پارگی دارد ؟
این سوال ذهن تمام مراجعه کنندگان برای این پروسه را درگیر کرده است . اما شایان ذکر است که به دلیل جنس پروتز دارای مقاومت بالایی بوده و احتمال پارگی در آن بسیار کم می باشد . پارگی تنها درصورتی ممکن است رخ دهد که ضربه ای بسیار محکم به قفسه سینه فرد وارد شود و این ضربه منجر به شکستگی در این بخش گردد
در چه صورت می توان پروتز سینه را تعویض نمود؟
در صورتی که ضربه بسیار شدیدی به پروتز وارد شود و پروتز پاره شود باید پروتز تعویض گردد.
بعد از جراحی پروتز چه موقع می توان فعالیت های شدید و ورزش های سنگین را انجام داد ؟
توصیه می شود حرکات ورزشی سنگین و حرکاتی که مربوط به دست می باشد بعد از جراحی پروتز سینه، انجام نشود زیرا این حرکات ممکن است فشاری را بروی سینه وارد نماید.
ایا بزرگ کردن پروتز بوسیله تزریق چربی و ژل توصیه می شود ؟
تزریق ژل برای بزرگ کردن سینه بسیار توصیه نمی شود زیرا این تزریق می تواند عوارض احتمالی را برای نسج سینه به همراه آورد . اما برای بزرگ کردن سینه می توان از تزریق چربی استفاده کرد با این شرایط که بیمار خواهان افزایش سایز اندکی باشد ، امکان غیر قرینگی با تزریق چربی و ژل وجود دارد ، در نتیجه بهترین گزینه برای افزایش سایز و فرم دهی به سینه جراحی پروتز می باشد.
بعد از جراحی پروتز سینه چه موقع می توان فعالیت های شدید و ورزش های سنگین را انجام داد ؟
توصیه می شود حرکات ورزشی سنگین و حرکاتی که مربوط به دست می باشد بعد از جراحی ، انجام نشود زیرا این حرکات ممکن است فشاری را بروی سینه وارد نماید .
آیا پروتز سینه احتمال پارگی دارد ؟
این سوال ذهن تمام مراجعه کنندگان برای پروتز سینه را درگیر کرده است . اما شایان ذکر است که به دلیل جنس پروتز دارای مقاومت بالایی بوده و احتمال پارگی در آن بسیار کم می باشد. پارگی تنها درصورتی ممکن است رخ دهد که ضربه ای بسیار محکم به قفسه سینه فرد وارد شود و این ضربه منجر به شکستگی در این بخش گردد.
آیا بزرگ کردن پروتز سینه با تزریق چربی ممکنه ؟
تزریق ژل برای بزرگ کردن سینه بسیار توصیه نمی شود زیرا این تزریق می تواند عوارض احتمالی را برای نسج سینه به همراه آورد . اما برای بزرگ کردن سینه می توان از تزریق چربی استفاده کرد با این شرایط که بیمار خواهان افزایش سایز اندکی باشد ، امکان غیر قرینگی با تزریق چربی و ژل وجود دارد ، در نتیجه بهترین گزینه برای افزایش سایز و فرم دهی به سینه جراحی پروتز سینه می باشد.
آیا پروتز سیلیکونی دارای عوارض است؟
ماده ای به نام سیلیکون تشکیل دهنده پوسته خارجی تمام پروتز ها است اما مواد پرکننده این پروتز ها نسبت به یکدیگر متفاوت هستند که آب نمک استریل شده و ژل سیلیکون که به دو دسته ژل ساده یا ژل منسجم تقسیم می شوند می توانند مواد پرکننده پروتز ها را تشکیل دهند. پروتز های سیلکونی رایج ترین نوع پروتز هستند که در حال حاضر مورد استفاده قرار می گیرند این نوع از پروتز ها به خاطر نرمی ذاتی ژل سیلیکون به بافت طبیعی بدن بیشتر شباهت دارند و با قرار گیری در سینه ها ظاهر طبیعی ایجاد می نمایند. نسبت به سایر مواد سازگاری پروتز های سیلیکونی با بدن انسان بیشتر است. در حال حاظر با انجام تحقیقات فراوان در این زمینه هیچ مدرک علمی و قاطعی وجود ندارد که ثابت کند استفاده از پروتز های سیلکونی خطر بیماری های بافت های همبندی یا سرطان سینه را افزایش می دهد.
نتیجه گیری
از جمله جراحی های زیبایی که بسیار مورد توجه بانوان قرار گرفته، انجام پروتز سینه می باشد . این جراحی تحت بیهوشی عمومی انجام می شود و برش ها با توجه به نظر پزشک در یکی از قسمت های روی دور هاله سینه، زیر بغل، زیر چین سینه قرار می گیرد . حتما نکات ذکر شده توسط جراح سینه خود را به خوبی راعایت کنید(دکتر امیر موسویان).