درد بعد از عمل پروتز سينه
چه چیزی باعث درد در سینه های سیلیکونی می شود؟
ممکن است دلایل زیادی برای درد در سینه با پروتز سیلیکونی یا به عبارت دقیق تر، درد در سینه ای که تحت عمل جراحی بزرگ کردن سینه با ایمپلنت سیلیکونی قرار گرفته باشد، وجود داشته باشد. در حالی که برخی از این علل طبیعی هستند و نیاز به درمان خاصی ندارند، برخی از علل درد باید توسط پزشک ارزیابی و درمان شوند.
علل درد در سینه های سیلیکونی:
- کشش بافت پستان در اوایل دوره،
- تجمع خون (هماتوم) در اطراف ایمپلنت سیلیکونی،
- توسعه عفونت،
- ضربه به سینه،
- کشیدگی بیش از حد بازو،
- احساس تنش ناشی از ادم در دوران قاعدگی،
- ایجاد سروما در اطراف ایمپلنت سیلیکونی،
- پارگی ایمپلنت سیلیکونی
- توسعه انقباض کپسولی،
- ایجاد لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک.
احساس درد در ناحیه جراحی یعنی در سینه در ساعات و روزهای بعد از عمل بزرگ کردن سینه با پروتز سیلیکونی طبیعی است. درد شدیدتر خواهد بود، به خصوص اگر از ایمپلنت های با حجم زیاد در مقایسه با اندازه سینه استفاده شود یا اگر ایمپلنت زیر ماهیچه قفسه سینه قرار داده شود.
درد با حرکات بازو افزایش می یابد. چنین دردی را می توان با دراز کشیدن در حالت نیمه نشسته و استفاده از مسکن های ساده کنترل کرد. از سوی دیگر، اگر درن برای برداشتن خون و مایع بافتی که در اطراف ایمپلنت سیلیکونی در حین جراحی جمع میشود، قرار داده نشود، فشار مایع جمعشده در پستان در چند روز اول بعد از جراحی باعث افزایش درد میشود. اندکی.
مهم ترین نکته در اوایل دوره بعد از این جراحی باز شدن یکی از وریدهای سینه و افزایش تجمع خون در سینه است. در این عارضه که به آن «هماتوم» می گوییم، حجم سینه به تدریج نسبت به سایر پستان های طبیعی افزایش می یابد و درد شدیدی احساس می شود. این درد را نمی توان با مسکن های ساده کنترل کرد و نباید برای کنترل آن تلاش کرد.
با جراح زیبایی که جراحی را انجام داده است باید بدون تاخیر تماس گرفت. در مواردی که هماتوم ایجاد میشود، بیمار مجدداً تحت عمل جراحی قرار میگیرد و پس از یافتن و کنترل کانونی که باعث خونریزی میشود، ایمپلنت سیلیکون دوباره قرار داده میشود.
خطر هماتوم در افرادی که قبل از جراحی از داروهای رقیق کننده خون یا مکمل های غذایی مانند آسپرین، چای سبز، ویتامین E استفاده می کنند و در افرادی که حرکات شدید با بازوهای خود انجام می دهند، بیشتر است. به همین دلیل 15 روز قبل از جراحی باید مصرف تمام مواد غذایی رقیق کننده خون، داروها و مکمل های غذایی قطع شود و یک رژیم غذایی کاملا طبیعی شروع شود.
علاوه بر این، پس از جراحی، فرد نباید با حمایت از آرنج یا بازوها در رختخواب بنشیند، نباید فشار زیادی در توالت انجام داد و باید در حالت دراز کشیدن به حالت نیمه نشسته دراز بکشد.
عفونت اطراف ایمپلنت سیلیکونی یکی دیگر از دلایل درد است. هنگامی که به هر دلیلی در بافت سینه اطراف ایمپلنت عفونت ایجاد شود، علائمی مانند درد در سینه، قرمزی، تورم، تجمع مایع در اطراف ایمپلنت، نشت مایع از خط بخیه و تب بالا مشاهده می شود.
در هفتههای پس از جراحی ایمپلنت سیلیکون، احساس درد در حین حرکاتی که به بازوها فشار میآورند، مانند بلند کردن اجسام سنگین، شنا یا بازی تنیس، طبیعی است. مجدداً، اگر ضربه ای به سینه وارد شود، ممکن است به دلیل آن درد وجود داشته باشد. در طول دوره های قاعدگی، ممکن است به دلیل ادم در بافت های سینه درد ایجاد شود. از سوی دیگر، برخی تغییرات حسی مانند شوک الکتریکی در سینه نیز ممکن است مشاهده شود.
درد در سینه سیلیکونی
ایجاد “سروما” که می توان آن را به عنوان تجمع مایع بافتی بیش از حد طبیعی در اطراف ایمپلنت سیلیکونی توصیف کرد، یکی از عوارض اواخر مرحله است که باعث درد در سینه سیلیکونی می شود. در این وضعیت که ممکن است هفته ها یا سال ها پس از جراحی ایجاد شود، حجم سینه سیلیکونی افزایش یافته و نامتقارن و دردناک می شود. ممکن است دلایل مختلفی برای ایجاد سروما وجود داشته باشد.
حتما باید توسط پزشک بررسی شود. گاهی اوقات فقط استراحت و مشاهده بازوی آسیب دیده کافی است، اما گاهی اوقات ممکن است نیاز به معاینه و درمان بیشتر باشد.
پارگی و به هم خوردن یکپارچگی ایمپلنت سیلیکونی یکی دیگر از علل درد در سینه سیلیکونی است. اگر به دلایل مختلف در دیواره خارجی ایمپلنت سیلیکونی پارگی ایجاد شود، سیلیکون ژل مانند داخل ایمپلنت به بافت اطراف پخش شده و سیستم ایمنی را فعال می کند. در نتیجه درد، عدم تقارن، سروما یا ایجاد توده قابل لمس در سینه یا زیر بغل ممکن است در سینه سیلیکونی مشاهده شود.
ایجاد “انقباض کپسولی” در اطراف ایمپلنت سیلیکونی یکی از عوارض دیررس است که باعث درد در سینه سیلیکونی می شود. غلاف غشایی شکلی که در اطراف ایمپلنت سیلیکونی ایجاد شده است به دلایل مختلف ضخیم تر و سفت تر از آنچه باید باشد می شود. این وضعیت شکل ایمپلنت را مخدوش می کند و باعث درد و عدم تقارن در سینه سیلیکونی می شود. بسته به میزان انقباض کپسولی، گزینه های درمانی مختلفی وجود دارد.
یکی دیگر از دلایل مهمی که سال ها پس از جراحی ایمپلنت سیلیکونی باعث ایجاد درد در سینه سیلیکونی می شود، ایجاد نوع خاصی از لنفوم در اطراف ایمپلنت است. اگرچه این بیماری که “لنفوم آناپلاستیک سلول بزرگ همراه با ایمپلنت های سیلیکونی” نامیده می شود بسیار نادر است، اما قطعا باید در نظر داشت.
در صورت مشاهده رشد آهسته سینه، درد، سختی، قرمزی یا بثورات پوستی روی سینه، تشکیل توده قابل لمس در سینه یا زیر بغل، یا تشکیل سروما در اطراف ایمپلنت، باید بدون معطلی به جراح پلاستیک مراجعه و معاینات لازم را انجام داد. و درمان ها باید شروع شود.
هر فردی که جراحی بزرگ کردن سینه با ایمپلنت سیلیکونی را انجام می دهد، بدون در نظر گرفتن سن، باید چکاپ های معمول سینه را انجام دهد. علاوه بر معاینه فیزیکی سینه سیلیکونی، سونوگرافی سینه و ام آر آی بیشترین معاینات رادیولوژیکی هستند. در صورت ایجاد سروما در پستان باید نمونه برداری از مایع و معاینه پاتولوژیک انجام شود.
بیشتربدانید: هزينه جراحي كوچك كردن سينه – بهترين دكتر جراحي كوچك كردن سينه – هزینه لیپوساکشن کل بدن – رگ اشتها – سمپاتکتومی
در نتیجه؛ اگر بعد از جراحی بزرگ کردن سینه با ایمپلنت سیلیکونی دچار درد در سینه سیلیکونی شدید، نباید وحشت کنید، بلکه جراح پلاستیکی که جراحی را انجام داده است باید از این وضعیت مطلع شود.